Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

 Η ελιά  είναι  “φρούτο” και το ελαιόλαδο ο “ χυμός” της, με το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο να αποτελεί την  ανώτερη κατηγορία ελαιόλαδου με χρυσαφί χρώμα, τέλειο άρωμα και γεύση. Η οξύτητά του δε μπορεί να ξεπερνά τις 0,8 μονάδες .Η γεύση του είναι έντονη και  φρουτώδης  ενώ το άρωμα του θυμίζει φρεσκοκομμένο καρπό ελιάς.

  Το εξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία γιατί παράγεται με μηχανική διαδικασία αντί του χημικού ραφιναρίσματος που άλλα λάδια υφίστανται κι έτσι διατηρεί όλες τις ιδιότητές του ακέραιες. Για το λόγο αυτό αποτελεί  τη βάση της μεσογειακής διατροφής.  Τα θρεπτικά συστατικά του συντελούν στην πρόληψη  και αποτροπή ασθενειών προσθέτοντας του ιαματικές και  φαρμακευτικές ιδιότητες

 Οφέλη του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου

 1. Μειώνει τη συστολική και διαστολική αρτηριακή πίεση και προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις,όπως υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση), εγκεφαλικό επεισόδιο, και υπερλιπιδαιμία (υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων)
 2. Βελτιώνει το μεταβολισμό της γλυκόζης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2.
 3. Μειώνει την κοιλιακή παχυσαρκία.
 4. Πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου.
 5. Συμβάλλει στην καλύτερη πέψη και την σωστή λειτουργία του μεταβολισμού
 6. Βοηθά στη μείωση φλεγμονής, ενδοθηλιακής δυσλειτουργίας (προβλήματα στα εσωτερικά τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων), θρόμβωσης και μεταβολισμού των υδατανθράκων.
 7. Χαμηλότερος ο κίνδυνος κατάθλιψης με την κατανάλωση ελαιολάδου, υψηλότερος με τα τρανς λιπαρά συνδράμει στη διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης.
 8. Αποτελεί αρωγό για την προστασία  από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
 9. Συντρέχει  στην πρόληψη της οξείας παγκρεατίτιδας.
 10. Προστατεύει το συκώτι.
 11. Προστατεύει από την ελκώδη κολίτιδα.
 12. Αναζωογονεί το δέρμα